חופשה בפוליה.
אני חושבת שהגענו בשבוע עם מזג האוויר הכי גרוע ביוני לפוליה, איטליה.
פעם גשם פעם שמש. 25 מעלות בממוצע.
בגד הים וכובע הקש נשארו לצערי במזוודה,
אבל מזג האוויר לא יהרוס לנו
את החופשה שכל כך חיכיתי לה!
למרות התחזית שכללה סופות רעמים וגשמים.
רוב הזמן מזג האוויר היה מצוין.
(לא לים, אבל כן לטיולים מושלמים בעיירות הפסטורליות והיפות באזור)
מה עשינו כל השבוע?
טיילנו ברגל בעיירות השונות, אכלנו הרבה פוקאצ׳ות,
ביקרנו במחלבה משפחתית, היינו בסיור טעימות שמן זית בבית בד משפחתי
ובעיקר נהנינו משבוע של יציאה מהשגרה
וחקירת חבל ארץ שאף פעם לא ביקרנו בו. פוליה.
אחרי שבילינו שבוע בפוליה יש לי כמה המלצות
וגם כמה אזהרות.
שלושה מקומות שהכי התרשמנו מהם ואהבנו אותם:
1.אלברובלו
היא העיירה שהכי אהבתי בפוליה.
היא ידועה בזכות בתי הטרולי שניתן לראות בעיירה ובסביבה,
בתי הטרולי הוקמו בבנייה ללא מלט במאה ה-16,
כדי שניתן יהיה לפרקם מהר, במידה ומגיעים הגובים של המלך,
ולבנות את הבית מחדש במהירות כאשר הם עוזבים.
הטיול ברחובות הצרים עם הטרולי הוא מושלם!
ולא אהבתי רק את אלברובלו עצמה, אלא גם את הדרך אליה
שדות ירוקים, עצי דובדבן, באלות של חציר. מהפנט
2.מטרה
כשרואים את אזור הסאסי של מטרה,
ישר נפלט מהפה ואווו! נדהם.
אף תמונה לא תמחיש את המראה המיוחד שתראו
המחזה של הבתים והמערות הצפופים על הצוק מהפנט ומדהים בו זמנית.
בעבר זה היה אזור עוני ומצוקה, והתושבים שגרו בו יושבו מחדש.
מטרה נחשבת כאחת הערים העתיקות הראשונות המיושבות ברציפות באירופה
טיילנו מהחלק התחתון שלה ועלינו (עלייה תלולה) דרך הסמטאות
עד לנקודת התצפית על האזור
3. אוסטוני
אוסטוני נקראת העיר הלבנה, לא קשה להבין למה.
הרחובות והבתים שלה צבועים בלבן.
חנינו את הרכב בחניה מסודרת מחוץ לעיר העתיקה
וטיילנו כשעתיים ברחובות העיר כולל עצירה לאכול פניני שלא היה מדהים במיוחד.
שלוש המלצות קולינריות או בקיצור איפה אוכלים?
1. Panificio Fiore – בארי
תבואו מוקדם למאפייה המוכרת בבארי
כי רוב הסיכוי שתראו שם תור.
המומחיות של המקום היא פוקאצ׳ה שאופיינית לאזור
ונקראת פוקצ'ה בארזה – פוקאצ'ה עם עגבניות,
אבל אנחנו טעמנו אחרות שהיו גם מעולות.
חמש דקות הליכה משם נמצא גם רציף הדייגים
שאנחנו הגענו אליו לפני הביקור במאפייה.
אינסטגרם Panificio Fiore
2.IL PIZZICOTTO -לצ'ה
במקרה הגענו לפיצה IL PIZZICOTTO אחרי שבמסעדה שהמליצו לנו עליה לא היה מקום.
ראינו תור קצר שהשתרך מחוץ לפיצריה הקטנה והבנו שהגענו למקום מבוקש.
הפיצה הייתה מעולה!
אתם מבקשים את סוג הפיצה שאתם רוצים
וחותכים לכם עם מספריים את הכמות שתרצו.
3.Ristorante la cantina – אלברובלו
המסעדה הכי טובה שאכלנו בה בפוליה.
פסטה, גבינות, פוקאצ׳ה.
הכל היה סופר טעים. השרות מצוין ועוד יתרון?
השף מכין את המנות במטבח הפתוח כך שרואים אותו מהשולחנות.
אינסטגרם Ristorante la cantina
חופשה בפוליה -מה כדאי לדעת!
1.המסעדות בפוליה נסגרות בין שתיים לשלוש ונפתחות רק בשבע בערב.
אז כדאי לתכנן את הארוחות בהתאם,
אם אתם מגיעים בעונה כדאי גם להזמין מקום מראש.
2.שימו לב לא להיכנס לאזור ZTL
שהוא אזור אסור לכניסה.
הוא מצולם ואם נכנסתם אליו רוב הסיכוי שתקבלו דו״ח אחרי שתחזרו מהחופשה.
ברוב המקומות בהם ביקרנו מחוץ לאזור התיירותי
יש חניונים מסודרים.
3.גוגל
אנחנו ניווטנו את דרכנו בפוליה עם גוגל מאפס.
הכבישים בה נוחים ולא קשים לנסיעה
רק שימו לב שלא להקשיב לפעמים לגוגל
שמנסה לחסוך לכם לפעמים חצי דקה ברכב
ומוריד אתכם לדרכים צדדיות ופחות נוחות לנסיעה.
לינה? הזמנתי מקום בחווה בדרום פוליה.
לא יכולתי לחלום על מקום מושלם יותר להיות בו בשבוע הזה .
החווה הקטנה כוללת ארבעה חדרים זוגיים
ושתי סוויטות מפנקות (אנחנו היינו בסוויטה)
בשעות הבוקר מוגשת ארוחת בוקר מצויינת עם ריבות תוצרת בית,
חביתה מביצים שהטילו התרנגולות בלול הקטן, גבינות מקומיות ועוד פינוקים.
בחווה יש גם בריכה
(שאנחנו לא הספקנו להנות ממנה בגלל מזג האוויר)
קחו רק בחשבון שהחווה מבודדת ממש
ונמצאת באזור כפרי ושקט באמצע מטעי זיתים.
הכפר הכי קרוב נמצא כחמש דקות נסיעה ממנה.
ובנוסף היא נמצאת בדרום פוליה (כשעה עד שעתיים נסיעה לערים המוכרות)
לנו הנסיעות לא הפריעו,
אבל אולי בדיעבד הייתי מחלקת ומזמינה שני לילות באזור אלברובלו
ואז מבקרת במטרה, פוליאנו א מארה, אלברובלו ומרטינה פרנקה
ואז ממשיכה לדרום פוליה , ומבקרת בלצ׳ה, אוטרנטו וכל החופים היפים בדרום.
אחרי שבוע של חופשה בפוליה אפשר לומר שחקרנו חבל ארץ מרתק ומעניין
אבל שיש לנו עוד הרבה מה לראות בו, ומן הסתם נחזור אליו שוב!
צ'או פוליה!
לקטגוריית "טיולים בחו"ל" תלחצו כאן